HÖSTLOVNu har alla ungarna höstlov och jag hade turen att vara ledig jag också. Bara korta jobbpass på kvällarna, men det är inget som stör barnens ledighet för Daniel råkar ha morgonskift just denna vecka. 

Vi har inga storslagna planer som vanligt, vi hör nog till den kategorin som mestadels är hemma och "har tråkigt". Hur har småbarnsfamiljer ens råd att resa? Det är ju så himla dyrt, och att ha råd med biljetter åt varje unge då också... Nä, I don't get it. De sparar väl såklart, men det finns ju så mycket annat att spara till så att få ihop till en resa för hela familjen skulle ju ta en evighet! Hehe. Men en vacker dag när vi båda har ordentliga löner ska nog vi också ta med barnen på en södernresa. 

Fast inte lider vi för det, fastän vi får hållas hemma. Vi ska till simhallen idag, vilket vi inte har varit på jättelänge (tror det blir första gången för Milou!) och det ser vi jättemycket fram emot. Nicolina gå redan och suckar över hur hon inte oooorkar vänta tills ikväll, och frågar stup i kvarten vad klockan är. 


 
 


Nina    •  

Vi e också en sån familj som int har råd att resa nånstans och e mest hemma, men nog hinner vi sen när vi båda jobbar och barnen e äldre. Skönt att man trivs hemma ;)

Sandra    •  

Dina flickor är bara SÅ fina! Och ja, hur har folk råd? Har själv flera vänner med barn som är nånstans stup i kvarten medan vi går hemma och stressar över mathandelns kostnad, typ.

Yvonne    •  

Vi hade inte heller möjlighet att resa när barnen var små. Jag tror inte de saknade det. Man kan ha trevligt och roligt hemma också <3 och göra små utflykter...
Det enda jag minns att barnen klagade på (framför allt dottern) var att vi inte hade någon villa och att det var så jobbigt efter villaavslutningen då "alla andra" hade varit vid villan och skjutit raketer... men jag försökte lära ut att det är smällar man får ta :)

Anonym    •  

Samma här, vi e hemma hela tiden. En dag i vasa är woooow :D lån, barn, mat å bilar, hur fan har folk råd med resor? Men di ha säkert wärtsilä löner :p

L8    •  

Min mamma brukar säga att de reser inte med egna pengar - de som reser. 😊 Det brukar jag tänka på då man pantat flaskor för att kunna hämta mjölk från butiken 😉

Anonym    •  

Dom är ju också så små fortfarande. De e nog roligare och mer uppskattat att resa med äldre barn (tänker främst på Joline och milou). Då förstår dom nog mer att man är i en annan kultur osv

Jannicke-mamma till 3    •  

Vi ska inte heller hitta på så värst mycket under höstlovet nästa vecka. Mannen jobbar så det blir bara jag och barnen hemma. Men vi har iallafall planerat in att baka, besöka olika lekparker, bio och busfabriken. Utöver det så blir vi hemma =)

Nouw.com/jannickes


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production