JAG GIFTER MIG IMORGON OCH HAR INTE FÖRBERETT ETT SKIT!


Känslan när sambon informerar en
om att hey, det är ju imorgon vi gifter oss! och man inser att man varken köpt klänning, bokat frissa eller fixat dekorationer, och det är redan eftermiddag och man har liksom helt glömt bort vilket datum det är man ska ha bröllop och så visar det sig att det är om mindre än ett dygn. Vet ni den känslan? Ni som gift er kanske vet. 

Den drömmen har jag haft tre gånger nu sen vi bestämde att vi på riktigt ska gifta oss nästa höst, senast inatt, och det är så hemskt! Paniken alltså.. huhhu! Tror nog det kan ha att göra med att vi ännu inte hört från krögaren. Vi skulle bli kontaktade i slutet av september men det blev uppskjutet till slutet av oktober istället, så nog är jag väl lite stressad fastän vi har ett år kvar på oss ännu. Jag skulle helst ha allt som har att göra med platsen på klart, så att vi kan börja planera och smått börja fixa resten. Vad gör man liksom ifall det visar sig att det inte blir så bra som man tänkt (med den nya restaurangen där) och man vill boka en annan plats och så är det för sent och allt är fullbokat redan? Ja, det är väl det som stressar mig mest just nu. '
 
Fast nog har vi det mesta på klart redan ändå. Vi vet färgerna, hur vigseln ska gå till, dekorationerna, hur min klänning ska se ut och vilka färger Daniel ska ha på kläderna. Det blir ett litet och intimt bröllop, med bara våra närmaste. 


 


Lina    •  

Åååh sånde jobbiga drömmar had jag å före. En som jag minns speciellt va när jag itt had håxa på nån brudklänning å hann in på en affär just före dom sku stäng och den enda klänning jag hitta va en kort fluffig 50-tals klänning i turkost, full med knallrosa kolibrifåglar på 😂 som tur va glömd ja itt klänningen på riktiga dagen 😅

Svar: Hahaha va snyggt! :'D Jaa ja hoppas verkligen ja kåmbär ihåg klänningen sedan å ;)
JANINA NYLUND

Hannah    •  

Hadd liknand dröömar ja OFTA, å meir desto närman e kåm.. ;)

Svar: Oh no! Ja har såde annos å livliga dröömar, så ja kan tänk me att he lär bli väldigt intressanta neetär dehär kommand åri ;)
JANINA NYLUND

Anna    •  

Vad härligt att du är tillbaka i bloggen! Ska bli spännande att följa dig igen!

Svar: Tusen tack! :D
JANINA NYLUND

Anna    •  

Åh, höstbröllop är så himla vackra! :) Jobbigt med drömmarna, dock! Hoppas de försvinner desto mer ni får bokat!

Michelle    •  

Haha, hade liknande drömmar i 1 år före bröllopet. Mardrömmarna handlade alltid om det som inte ännu var bestämt/köpt/fixat. ;)

Svar: Haha! Okej so it's a bride-thing ;)
JANINA NYLUND

Milla    •  

Minns inte om jag hade några såna drömmar före vi gifte oss, men var istället med om en äkta mardröm strax före bröllopet. Hade oturen att bli sjuk och sjukskriven ca 2 veckor före, just när chefen råkade vara i Sverige. Han blev helt galen och anklagade mig för att fejka och en massa andra fula saker, och hotade med att inte förlänga mitt avtal när mitt dåvarande tog slut

Milla    •  

Blev nåt fel så min kommentar for iväg innan jag skrivit klart... Han hotade i alla fall med att inte förlänga mitt avtal trots att jag blivit lovad jobb där i mer än ett år till (vilket också hände 2 mån senare, skyllde på lite jobb trots att det inte stämde). Det här var en väldigt traumatisk händelse som satte djupa spår i mig för en lång tid framåt och också förmörkade tiden som skulle vara den lyckligaste i mitt liv. När jag sen skulle tillbaka till jobbet efter bröllopet och det dessutom skulle vara bara jag och chefen där var jag uppriktigt rädd för vad han kunde göra och efter det gick jag alltid med telefonen i fickan för att kunna ringa efter hjälp om det behövdes. Som tur var betedde han sig helt sakligt men den goda stämningen vi haft på jobbet tidigare var borta och jag kände mig hela tiden utpekad, och var livrädd för att bli sjuk igen. Kom väl lite off the topic här nu, men detta är i alla fall något jag inte önskar någon skulle behöva vara med om just före sitt bröllop!
Önskar er lycka till med planeringen och hoppas det ordnar sig med festplatsen snart så ni har det på klart och kan gå vidare med planeringen!

Svar: Men jösses! :( Vilken otrolig berättelse.. så borde det verkligen inte få gå till! :( Din chef måste ju nog ha mått dåligt över något vid sidan av som han tog ut på dig. Fy!
JANINA NYLUND

E    •  

Nu är det dags att ta det riktigt lugnt! Vi bestämde att vi skulle gifta oss inte ens 5 månader innan bröllopet. Allting fixade sig som smort och vi hade ändå en superlyckad fest med nästan 90 gäster. Tror det viktigaste är att inte bygga upp för stora förväntningar och försöka få allting perfekt utan istället välja det ni tycker är viktigt. Hoppas allting går som ni vill och kom ihåg att ni har nästan ett år på er så om någonting misslyckas hinner ni korrigera det 3 gånger ännu. Lycka till :)

Svar: Det har du rätt i! Fast då måste man ju komma ihåg att alla inte har samma vision om hur deras bröllop ska se ut, och alla stressar upp sig över olika saker. För oss är platsen det allra viktigaste av allt som har med själva bröllopet att göra, och därför är det det viktigaste för oss och då är det ju inte så konstigt om man känner sig stressad när man inte har det på klart ännu, med tanke på att just den platsen var helt fullbokad hela nästa sommar och höst redan i augusti i år :) Så att.. skulle vi inte ha börjat planera vårt ett år på förhand, så skulle vi heller inte hunnit få plats på den lokal vi önskade mest. Och då fick vi ändå skjuta upp datumet tre månader. Bröllopet är något jag "väntat" på i 9 år när det väl blir av, så jag vill nog att det ska bli så nära på det vi önskat som bara är möjligt.
Tack! :)
JANINA NYLUND

jannice    •  

wow,vilken dekoration

Milla    •  

Jo, jag tror nog att min chef inte mådde så bra och inte riktigt klarade pressen, och det var mig han tog ut det på. Han hade nämligen varit utbränd tidigare och i samband med det bytt bransch och blivit egenföretagare. Och pressen på att alltid vara till lags, alltid vara tillgänglig och leverera så snabbt som möjligt blev nog för övermäktigt i längden. Han var nämligen en sån som aldrig kunde släppa taget och vara ledig. Inte tog någon riktig semester, bara några dagar åt gången om ens det och jobbade på helger och ibland sena kvällar. Kan ju förstå att det ställde till problem att jag blev sjuk, men det var inget jag kunde något åt och som arbetsgivare är det ju sånt man måste räkna med, att arbetstagarna i något skede blir sjuka. Och i såna fall ha en plan B så man vet hur man ska lösa det hela. Arbetstagare är ju inga robotar som kan förväntas ställa upp fast de har huvudet under armen, så att säga!


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production