PÅSKEN & SÄNGGAVELNSå kom äntligen påsken och var förbi lika snabbt. Min syster Josefin sov här hela helgen och vi bara slappade, kollade film, var ute på promenad och åt en massa gott. En riktig toppenhelg med andra ord. Älskar när Josefin kommer hit på besök och sover över. Hon och Daniel är ju jämngamla, har varit kompisar sen de var små de också så de är typ lika bekväma med varann som jag och Daniel. Ja, man kan väl nästan säga att de är som syskon. När hon är här är de ofta ute på fest tillsammans och umgås med samma människor, då känns det förstås trist att jag får lov att stanna hemma (flashbacks från när vi var små och de ibland ville leka utan mig....), men jag är ändå väldigt tacksam att de har en så nära relation och hur konstigt det än kan låta och hur tråkigt det än kan kännas så känns det mer normalt att det är de två som ränner på byn än att det är jag och Josefin. Det är liksom bara så det ska vara. 

Nu är det ju dock vardag igen så det är jobb, skola och dagis som gäller. Jag har bara två jobbdagar denna vecka och en är redan avverkad så det blev en mjuk start efter långhelgen. Ett roligt projekt har jag faktiskt på gång, nämligen en egengjord sänggavel! Har två lastpallar i garaget som ska slipas och vaxbehandlas. Har länge haft det i planerna men inte fått tummen ur, men nu ska det bli gjort. 

ÄGG, ÄGG, BLÅS UR OCH FÄRGLÄGG
I fredags sysslade vi med äggmålning så gott som hela dagen. Varje år har jag gjort det med barnen (precis som när jag själv var liten) och Nicolina som börjar bli så stor börjar även få den där härliga känslan för traditioner. Hon, till skillnad från de andra två, har nu klart för sig vad man gör när och har börjat förknippa olika traditioner med diverse högtider. Hon vet precis vad som hör till jul och påsk o.s.v., och blev jätteglad när hon kom hem från skolan i fredags och såg vad de andra två höll på med. - JAA! Mamma vet du hur myki jag ÄLSKAR att måla ägg!? 

Det är inte ofta vi pysslar nu för tiden eftersom Nicolina (pysselmästarinnan) tar eget initiativ och ofta sitter i sitt rum när hon blir på pysselhumör. Man vet knappt av att hon börjat på innan hon kommer och stolt visar upp något nytt pyssel hon knåpat ihop. Joline hänger ju oftast med Nicolina och kopierar det hon gör, och Milou är faktiskt inte sådär jätteintresserad. När Nicolina var liten pysslade vi jämt och ständigt allt möjligt, det var typ det våra dagar gick ut på på den tiden. Pyssel och lekparkshäng. Åh, vad jag saknar den tiden! Jag hade så otroligt mycket energi då dessutom. Varvade lekparkerna i stan, bakade nästan dagligen... när jag vaknade såg jag varje ny dag som ett blankt papper och vi kunde fritt bestämma vad vi ville hitta på. Jag, Nicolina och baby-Jolly.

Att vara hemma med barnen är nog det som gjort mig lyckligast hittills i livet. 

SAME SAME BUT DIFFERENT

Igår spenderade jag nästan hela dagen i Jeppis. Det var såklart Carro och småbrudarna som jag hälsade på, och det var faktiskt andra gången på mindre än en vecka som vi sågs. Tänka sig! Det är inte ofta vi lyckas få till det så pass bra, för antingen är det jobb eller pappornas skiftesjobb som kommer i vägen. Men igår var jag ledig och barnen var i skola/dagvård så då fick Daniel cykla till jobbet så jag kunde ta bilen. 

Och glad är jag över det för det blev en riktig kanon-dag. Vi hann äta lunch, fika, vara ute på springtur och storhandla vid Prisma. Det är så roligt med oss två, för vi förstår varandra så väl. Vi är superlika på många sätt, har samma humor och är liksom på samma plan, men samtidigt är vi rätt olika. Det är aldrig så att vi skulle bli osams över att vi tycker och tror olika om vissa saker, det är precis som Carro skrev på sin Insta, att vi accepterar och respekterar varandras personligheter och åsikter. Precis det tänkte jag på igår när jag körde hem. Vi har ett så starkt band, och det är så häftigt när man tänker på hur snabbt vi blev bästa vänner. Vi kompletterar varandra på bästa sätt och har alltid så roligt tillsammans. ♥

Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production