ÄGG, ÄGG, BLÅS UR OCH FÄRGLÄGG
I fredags sysslade vi med äggmålning så gott som hela dagen. Varje år har jag gjort det med barnen (precis som när jag själv var liten) och Nicolina som börjar bli så stor börjar även få den där härliga känslan för traditioner. Hon, till skillnad från de andra två, har nu klart för sig vad man gör när och har börjat förknippa olika traditioner med diverse högtider. Hon vet precis vad som hör till jul och påsk o.s.v., och blev jätteglad när hon kom hem från skolan i fredags och såg vad de andra två höll på med. - JAA! Mamma vet du hur myki jag ÄLSKAR att måla ägg!? 

Det är inte ofta vi pysslar nu för tiden eftersom Nicolina (pysselmästarinnan) tar eget initiativ och ofta sitter i sitt rum när hon blir på pysselhumör. Man vet knappt av att hon börjat på innan hon kommer och stolt visar upp något nytt pyssel hon knåpat ihop. Joline hänger ju oftast med Nicolina och kopierar det hon gör, och Milou är faktiskt inte sådär jätteintresserad. När Nicolina var liten pysslade vi jämt och ständigt allt möjligt, det var typ det våra dagar gick ut på på den tiden. Pyssel och lekparkshäng. Åh, vad jag saknar den tiden! Jag hade så otroligt mycket energi då dessutom. Varvade lekparkerna i stan, bakade nästan dagligen... när jag vaknade såg jag varje ny dag som ett blankt papper och vi kunde fritt bestämma vad vi ville hitta på. Jag, Nicolina och baby-Jolly.

Att vara hemma med barnen är nog det som gjort mig lyckligast hittills i livet. 


Så fina ägg ni gjort


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production