BLOGGKRÅNGEL & RINGFUNDERINGAR

Hej på er!

Har tänkt skriva här både i förrgår, igår och idag men blogg.se har haft problem och jag har inte kunnat ladda upp någon bild och ibland heller inte ens kommit åt själva bloggöversikten. I utkastet hade jag sparat ett inlägg var jag svarat på den sista delen i frågestunden, och igår blev jag klar med alla och höll på att ladda upp bilder när hela skiten hängde upp sig och då plötsligt var jag "nekad åtkomst till sidan" och allt som jag gjort igår var borta. Vanligtvis sparas det med jämna mellanrum som utkast, men det som först hade sparats blev på något konstigt sätt raderat. Trodde jag skulle dö. Ni vet när man svarat på en väldigt djup fråga och suttit och filosoferat över den säkert en timme, och så försvinner svaret till den och flera andra frågor bara sådär. Då orkar man inte göra om det. Så det är ännu på hälft och sidan krånglar ju ännu idag så jag tänker inte riskera att jobba i onödan idag igen. Får se om detta inlägg ens lyckas hela vägen. 

Idag har fokus varit på att få ordning på Nicolinas rum. Herregud så äckligt det blir där. Hon har ju alltid något experiment på gång så det är glasburkar med äckliga vätskor i som vi inte ens vet vad de innehåller. Misslyckade teckningar och pyssel överallt, smutsiga strumpor i leksakslådorna, halvätna frukter under sängen och i skrivbordet... ja, ni förstår. Och då städar vi ändå där rätt ofta, eftersom hon själv inte städar grundligt precis. 

Vad händer annars då? Vi har börjat fundera på vigselringarna. Det går rätt slött på planeringsfronten än så länge eftersom det ännu är lite på 7 månader kvar och vi har bokat det som måste bokas ett tag på förhand, men ringarna har jag snöat in mig på nu. Funderar starkt på att beställa från Glamira, men tvekar ännu lite eftersom de både har bra OCH dåliga recensioner. Men det lutar åt det hållet faktiskt, ska bara fundera lite till. 
Marie    •  

Måste tyvärr berätta en skräckhistoria om företaget. Vi beställde en ring 2015, som tur var en relativt billig ring. Den var väl kring 260€. När paketet kom var ringasken tom. Vi kontaktade Glamiras kundservice som meddelade att det var posten som var ansvariga. Postrn igen krävde att vi fotade paketet men de kunde heller inte ta på sig att ringen skulle ha försvunnit på vägen. Är ganska säker på att det inte funnits någon ring i paketet eftersom tjuven skulle ha varit ganska skicklig om hen skulle ha lirkat ut en ring ur en inpaketerad ringlåda inne i en pafflåda. Vi kontaktade Glamiras tyska kundservice eftersom den finska inte kunde uttala sig om någonting utan att ha fått svar från Tyskland. Från Tyskland fick vi riktigt snäsiga mail där de rätt av menade att det var ju synd för oss men de tar inget ansvar. Som TUR var hade vi köpt ringen med kreditkort så Nordeas kreditreklamation betalade tillbaka vår förlust. Så jag kan inte på något sätt rekommendera firman, tyvärr.

Caroline    •  

Jag brukar normalt inte kommentera, men eftersom jag glamira förstörde väldigt mycket för mig iom vårt bröllop känner jag att jag måste.

Jag hade jätteproblem att hitta min drömring och blev eld och lågor när jag hittade glamira sidan, läste recensionerna och konstaterade att det mest va gnäll om förseningar och om allt annat är ok kunde jag väl leva med lite förseningar..
Vi valde att byta ut min förlovningsring samtidigt så beställde efter en vigsel och en förlovningsring och de blev lite försenade men ändå inom rimlig tid. De va jätte vackra och jag va supernöjd....tills jag märkte att det spruckit loss en bit av ena diamanten (väldigt väldigt ovanligt att diamanter går sönder iom att de är så hårda som de är). Nåjaa, jag skickade tillbaks den och bestämde mig samtidigt för en annan ring istället, nåjaa den kom och va rätt ok, lite matt sten men ok och iom att den också va försenad och kom dan innan bröllopet så fanns inte mycket tid att fundera.
Nåjaa, några dagar senare skickar jag tillbaks den pga mattheten och det gick ok och de bytte ut stenen och skickade tillbaks den (försenad igen givetvis).
den va fortfarande matt (ungefär som ett glas som blivit diskat i diskmaskinen 100 gånger) och jag började bli irriterad och gick till en guldsmed där jag skickade båda på "analys" och det visade sig att det inte fanns ett spår av diamanter på någon utav ringarna ens och att det vita guldet inte va vitguld alls utan överdraget gulguld (överdraget försvann direkt).
Jag skickade åt glamira om detta och bifogade intyget från "värderaren" och de menade att de inte aaalls förstod hur det kunde gå till eftersom 3 olika inspektörer går igenom ringarna innan de skickar iväg dem...

Trots det vägrade de att betala tillbaks något alls, jag fick inte skicka tillbaks ringarna ocg få pengarna tillbaks eller dra av priset för diamanterna (skiljer ju en heel del mellan diamanter och zirkoner ;) ). Så som tur va hade vi köpt ringarna med visa och fick via dem pengarna tillbakas, hade vi inte gjort det hade det inte funnits något att göra åt saken.

Så ja, ringarna är billiga och fina på bilderna (mina låg i 900€ klassen och 200€ klassen), men bespara dig stressen att beställa därifrån, det är absolut inte värt det i slutändan.

Lycka till med sökandet och vill du se foton på mina ringar eller tips om andra förmånliga (men med ok kvalité) du kan beställa från så hör av dig, jag har som sagt gått igenom det mesta :D

Svar: Oj tusen tack för din kommentar! :) Det låter nog som att vi får glömma Glamira, för det är just det där som gjort att jag tvekat och när jag nu får det bekräftat såhär så blir man ju inte sugen på att krångla till det nåt extra. Jag mailar dig så får du gärna ge dina tips! ;)
JANINA NYLUND


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production