EN DAG BLAND ALLA ANDRA DAGAR




Idag är en sån dag när jag drömmer mig tillbaks i det förflutna. Saknar tiden när jag var mammaledig och vi bodde i Vasa. Saknar att promenera runt Metviken och stanna för lek i Metviksparken. Lediga dagar med fokus på barnen. Överraskningsbesök av någon syster. Åh, jag saknar allt!

Häromdagen scrollade Daniel i min instagram till tiden före Milou föddes. Nicolina såg en bild av henne och Joline på torget i Vasa och blev plötsligt så allvarlig. Jag såg att hon kämpade emot tårarna varpå jag frågade varför hon ser så ledsen ut. Hon brast ut i gråt och snyftade att hon saknar Vasa så jättemycket. Samtidigt som hon har börjat trivas här bland alla kompisar så blir hon fortfarande så hjärtskärande ledsen ibland. Det är uppenbart att skog och landsbygd inte automatiskt gör att barnen känner sig som hemma. 

För mig känns det som att livet fortsätter den dagen vi flyttar tillbaks, och det är ju ganska sjukt egentligen. Den känslan tycks inte släppa, fastän vi skapar fina minnen även här. Sjukt att livet liksom ska vara på paus. 

Nu ska jag göra mig i ordning för jobbet så jag kan sticka iväg genast när Daniel kommer hem. Skiftesbyte. Fastän jag idag inte skulle vilja göra något annat än att fortsätta spela memory med Jolly. 


 


Christina    •  

Vad tråkigt att ni inte trivs ordentligt, men ni kanske ska flytta tillbaka?
Jag såg att du är kostrådgivare, jag jobbar också med hälsa och välmående tack vare min egna sociala business, kanske skulle vara något för dig? Du kan läsa mer på min hemsida, det du tjänar går i arv till dina barn sen :)

Lisa | Mammatrams    •  

Förstår saknaden av mammaledigheten. Jag är mammaledig nu för andra gången och jag skulle vilja vara det för alltid. Det är fantastiskt 💕










Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production