31 Jan
11.29

DET VÄLBEKANTA SUGETA.k.a. tatueringssuget.
Åååååh vad jag är sugen på att tatuera mig nu igen! Det har gått ovanligt länge sen jag ens gick i tatueringstankar, men häromkvällen var det som att någon knäppte med fingrarna och när jag stod och lagade middag såg jag plötsligt framför mig vad jag vill göra. 

Min wonderwoman har känt sig ensam och jag har länge haft i planerna att fortsätta på den tatueringen på något sätt. När och hur har jag dock inte haft en aning om, tills för någon dag sen då. Eftersom hon representerar mig själv, tänker jag tatuera olika saker som gjort mig till den jag är. Hon är liksom slutresultatet, av mitt förflutna, och det är ju olika händelser i mitt liv som format mig till den jag är idag och några av de händelserna ska jag få in i olika bilder som för mig är viktiga och värdefulla. För det är så jag ser på mina tatueringar, de betyder alla något för mig. 

Wonderwoman har jag på vänstra överarmen/axeln och jag ska forstätta bygga på den över axeln och skulderbladet/ryggen. Det ska komma en skuggning/bakgrund bakom henne, och det ska föreställa färgdamm som i sin tur kommer ur en sprutpistol som är riktad mot wonderwoman, hon har ju redan färg som rinner så det blir ju hur bra som helst! På sprutpistolen ska min pappas autograf finnas, och den delen representerar såklart min pappa (som var en skicklig bilmålare). Sen ska där även finnas en napp, en döskalle, ett citat, en korp (är osäker om den ska få en helt egen kroppsdel), datum och klockslag. Sen kommer det även komma lite till dit, men så långt har jag inte kommit ännu. 

Ett värdefullt organiserat kaos med andra ord. Nu ska jag finslipa planerna lite och sen hitta någon som kan rita upp en snygg helhet som passar mig och min rygg. Det blir ett rätt stort projekt, och det får ta sin tid. 


29 Jan
19.50

DEN VÄRDEFULLA EGENTIDEN

 


Vilket skönt dygn vi har bakom oss. Barnen har varit hos sin farmor och farfar från igår så vi fick plötsligt en eftermiddag, natt och förmiddag för oss själva. Det behövdes verkligen efter de senaste två veckorna med mycket jobb. Jag var såååå trött igår efter jobbet, men vi ville ändå ta vara på tiden när vi väl hade chansen att hitta på något utan barnen så vi åkte till stan för bowling och matshopping. När vi var klara med bowlingen handlade vi mat och skyndade sen hem för att njuta av lugnet här hemma. Vi båda tycker att vi njuter som mest av egentiden här hemma, var vi kan på riktigt slappna av och ladda batterierna. 

Och njöt, det gjorde vi verkligen. Det behövs så lite egentligen för att man ska hinna ikapp. För det är ju precis så det känns när man har mycket med jobb och barn, som att man är lite efter hela tiden. För lite sömn, för lite tid hemma, för lite tålamod, och på köpet får man dåligt samvete. Man räcker liksom inte till någonstans. Hemma har man jobbet i tankarna och i jobbet har man hemmet i tankarna. I februari blir det några jobbdagar färre och det passar riktigt bra. 
25 Jan
15.58

DEN LUSTIGASTE FAVORITGREJEN

Milou har nu sen en tid tillbaks haft en speciell favoritsak här hemma, nämligen ett utvikbart grytunderlägg. Japp, ni hörde rätt. Av alla leksaker som hon och hennes systrar har, så är det bästa hon vet... ett grytunderlägg. 
Den ska hon ha med sig överallt, den är aldrig på sin rätta plats och alltid när jag lagar mat kommer hon på att hon ska leka med den.

Hon har även ett namn åt den, och ni kan aldrig gissa vad! "ÅÄÖ". Haha jepp. Så snurrar hon runt på köksgolvet och spelar på ÅÄÖ som om det vore ett dragspel, samtidigt som hon sjunger alfabetssången. Ja... hon har ju inte brist på fantasi i alla fall! 24 Jan
21.13

SÅ MYCKET ATT GÖRA, SÅ LITE TIDTja!
Jag har egentligen bara 3 minuter på mig att slänga ihop ett litet inlägg för ikväll hade jag tänkt vara i säng klockan 22, men jag misstänker att jag är lite väl optimistisk. Jag ger mig själv någon minut till. 

Det är tyst här nu igen, för att jag jobbar så jäkla mycket just nu. Kanske inte så mycket för vissa, men för mig är 5 dagar i veckan mycket. Jag har morgonskift denna vecka och Daniel har kväll, så det är jobb från tidig morgon och sen 100% mamma på kvällarna. Jag tänker inte ljuga, det ÄR svinjobbigt att jobba olika skift och jag skulle inte orka hålla på så här hela veckorna jämt. Jag har redan magkatarr p.g.a. att jag tagit på mig för mycket under hösten, och det blev ju lättare när jag kunde börja fokusera mig på endast ett ställe men då istället ökade jag i timmar, vilket inte är till någon vidare hjälp känner jag nu. MEN än är jag inte död (höhöhö), jag lovar att jag ska vara försiktig och känna efter när det verkligen blir för mycket.

Jag har fler saker jag vill berätta om, t.ex. så har vi påbörjat projekt: byta fönster här hemma, Milou har en märklig favoritleksak som jag tänkt berätta om, och så vill jag ju skriva lite om bröllopsplaneringen också. Men varje gång jag tänkt blogga så blir jag så ofantligt trött så jag somnar på soffan, sen väcker Milou mig en halvtimme senare och då är det dags att laga middag och hjälpa med läxor och städa upp och sätta igång en tvättmaskin och..... 

Nämen hörni, nu anser jag att tiden är ute för ikväll och nu är det dags att sova så jag orkar med en ny dag när klockan ringer 4:20. Ska bara plocka undan semlorna som jag bakat ikväll. Vi hörs!
Start