FRÅN FLICKA TILL KVINNA

Nyårsafton firade vi här hemma, utan barn, med min syster och hennes pojkvän. Vi lagade hemgjord pizza, spelade spel, dansade till bra musik och vid tolvslaget skjöt vi faktiskt några raketer. Det var så roligt så jag orkade hålla mig vaken ända till klockan 04! Och det mina vänner, har inte hänt sen före jag fick Nicolina. (Om man bortser från alla nätter jag vakat med en nyfödd bebis).  

En rolig grej som plötsligt slog mig där på kvällen, var att det fanns ett foto av mig från nyårsafton 2009. Det året firade vi faktiskt här i huset, med bl.a. samma syster och hennes ex och en del av våra vänner. Före kvällen började ville jag ha ett kort på min outfit, som jag skulle kunna lägga upp på bloggen. HAHA tänk att 1. jag bloggade redan då och 2. att jag trodde att nån faktiskt skulle va intresserad av vilka kläder jag hade och 3. att jag tyckte den där outfiten var värd att blogga om....... 

Okej okej nu ska jag inte va så hård mot mitt 18-åriga jag. Det vi ska fokusera på nu är att jag googlade tills jag hittade bilden i fråga (fördelen med att blogga, man har hela livet på google) och sökte fram samma kläder som jag hade då. Bytte om och ställde mig i trappan. 

Så otroligt häftigt det är att jag kan posera på samma trappa, i samma kläder, framför samma fotograf (Daniel ♥) nu sju år senare: Jag har suttit så länge och jämfört bilderna. Det är uppenbart att jag inte väger 45 kg längre och har hunnit skaffa några tatueringar sen dess. Kjolen sitter bättre nu, efter sju år och två graviditeter till. Jag står rak i ryggen, och det har jag till stor del styrketräningen att tacka för men det finns något mer som kanske bara jag ser:

Självkänslan! På första bilden är jag ung, osäker, nedtryckt från höger och vänster, ängslig, rädd för vad folk tycker och tänker om mig som mamma och enskild individ. Jag hade nyss fyllt 18 och Nicolina hade fyllt 1 veckan före. Nu, sju år och en hel massa erfarenheter och ungar) senare är jag en helt annan människa. Tänk vad mycket som hänt sen första bilden blev tagen! Det är nog så himla skönt att bli äldre. 


Sandra Emilia    •  

Oj så häftigt! :)

Emeliie    •  

Sjukt coolt.
Och du har verkligen vuxit till en kvinna.
En sju dundrans vacker sådan!! ❤

Svar: TACK!! *hjärtögonsmiley* <3
JANINA NYLUND

Fundersam    •  

Vad har hänt med dina ögongryn?

Svar: Vad menar du? Utveckla gärna frågan.
JANINA NYLUND

J    •  

Undrar också vad som hänt med dina ögonbryn? På bilden från i år ser det ut som dom är ditmålade? Det ena, högra brynet är ju jättetjockt??

Svar: Men jösses :) SÅKLART de är ditmålade! Utan smink är mina bryn så gott som obefintliga (och ljusa) och hallå... är det ovanligt att folk målar ögonbrynen nuförtiden?! Och de var nog ditmålade på första bilden också, men jag, som de flesta kvinnor, sminkar mig inte likadant vid 25 år som vid 18. Jag har väl börjat använda en mörkare ögonbrynspenna längs vägen. Vad är det som är så märkligt med det? Och ja, jag tycker det är skitjobbigt att måla ögonbrynen. De blir ojämna och det ena blir större än det andra och jag tappar nerverna och ofta har jag bråttom och då skiter det sig p.g.a. det. Ibland lyckas det riktigt bra och ibland inte. Jag är inget proffs på smink överhuvudtaget men lugna ner er nu! Det är väl inte första gången ni ser ett par olika stora ögonbryn. Som dessutom är, gud bevare mig väl, DITMÅLADE.
JANINA NYLUND

Hanna    •  

När jag sminkar mina ljusa ögonbryn och dom blir lite mörkare än vanligt så brukar jag tänka att jag får väl ha precis hur stora och mörkt målade ögonbryn som jag vill, ingen ska väl bry sig hur jag sminkar mig. Löjligt att man komenterar en sån sak. Jag använder brow this way från rimmel, funkar jättebra för mina annars helt ljusa bryn.

elin    •  

Jävlar vilken skillnad! Jag reagerade också på hållningen, märks att du står stadigt nu och utstrålar självsäkerhet. Så häftigt. Och lol att folk ska kommentera ögonbryn? Slutar då aldrig förvånas...

Jan    •  

Haha ögonbrynskommentarerna är typ det mest komiska jag har sett! ;) Tror att de flesta som sminkar sig också fyller i ögonbrynen now a days! ;) Jag har själv naturligt mörka ögonbryn (trots blont hår, men fyller ändå i dem för att fixa formen exempelvis! Haha mest absurda kommentarerna, de som kommenterat om ögonbrynen.... jeez... XD

Annette    •  

Det var juh lite häftigt hehe :) :)

Cecilia    •  

Usch vad elaka folk är, att de ska kommentera dina ögonbryn?! Jag hade blivit jätteledsen om någon skrev så om mig. Tycker du är jättefin både då och nu.

Emma O    •  

Hej. Skulle vara häftigt om du hade stått där med samma strumpbyxor som på bilden till vänster men du kommer säkert inte i dom längre.. titta gärna in hos mig med och har en pågående frågestund i bloggen.. mvh Emma P..

Hanna    •  

Vad roligt att se skillnaden!

Caroline    •  

Kul med jämförelsebilder! :)

Anne    •  

Vitsi va roligt att kunna jämföra så! Det ger ett perspektiv på livet. Håller med, man blir bara bättre med åren!


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production