FEM DAGAR SOLO

 
Fem dagar framåt kommer det bara vara jag och barnen. Daniel stack iväg till Norge imorse för att hälsa på sin bror och kommer hem först på söndag. Jag hinner alltid av någon märklig orsak åstadkomma så mycket vettigt här hemma när han är borta och jag förväntar mig inte att denna gång blir något undantag. 

Så jag har tänkt göra så mycket jag hinner av allt det som jag sparat till semestern. Detta har jag på min lilla lista:

- Ordna upp i Nicolinas och min egen garderob och rensa bort alla kläder som vi inte använder längre. 
- Städa i skrubben i barnens rum (där finns allt möjligt och allt är bara inkastat....).
- Ha tvätt-marathon och eliminera all smutstvätt.
- Klippa och klistra ihop en vision board. 
- Färga utväxten. 
- Kratta grusplan och rensa ogräs. 
- Installera ett nät över jordgubbslandet. 

Och självklart mysa med barnen och åka till stranden om vädret tillåter. 
Nån annan än jag som får ovanligt mycket gjort när mannen är borta? :) 

 

MITT LAND, MITT LAND, MITT GRÖNSAKSLAND

 

Jag har hunnit göra både det ena och det andra hittills i sommar. Planterat blommor lite här och var, hunnit glömma bort var exakt jag planterat och rensat bort det som jag då sen trott varit ogräs. Målat om Joline's cykel, och gjort en egen sänggavel. Det som jag dock är mest nöjd över är mitt grönsaksland. Milou har hängt med som en hjälpande hand genom processen och här ovan ser ni henne i slutet av maj när det äntligen började bli tillräckligt varmt för att våga sätta ner något i jorden. 

Jag hade faktiskt hunnit glömma bort hur det såg ut där bakom garaget när vi flyttade in. Trodde inte jag hade hunnit fotografera just där före vi rev upp allt buskage, men till min glädje hittade jag några före-bilder ikväll. Så här ska ni nu få en redovisning.

 
 

Juni 2016. Ett orört, blivande grönsaksland. Vid detta tillfälle var det dock bara en dröm jag hade, var osäker på ifall det skulle gå att plantera något där bland alla buskrötter. I augusti rev vi upp alla de olika buskarna som fanns där på mitten. 


 

Juni 2017. Här hade det redan hänt en hel del och jag som vanligt, var så ivrig så jag glömde dokumentera i bild. Här hade jag hunnit gräva upp marken och planterat jordubbar, sallad, morötter och potatis. 

 

Fräsch trädgårdsjord på, nu var det bara att vänta...

 
 
 
 
 

Idag den 13 juli 2017 ser det ut som ovan. Barnen tycker det är minst lika kul. Jag vet ju egentligen inte ett skvatt om varken hur man gör ett grönsaksland "på rätt sätt" eller hur man får något att gro, men tydligen kan man lyckas med lite hjälp av Google. 

Det jag har gjort är alltså:
Rivit upp alla buskar, grävt upp gräsmattan och sållat bort alla grästorvor och ersatt med ny jord. Sen har jag satt ner jordgubbarna, sått morötterna och salladen och till sist satt ner potatisen. Och grävt ner plankor runtom så att barnen ska veta var de får gå, vilket visat sig att inte haft någon större betydelse... ;) 

Det känns som den perfekta platsen att odla på eftersom solen når dit alldeles lagom mycket varje dag och garaget skyddar mot den kalla nordanvinden. Det finns ännu plats att odla lite till, så nu när jag vet att jag kan så kommer jag nog göra grönsakslandet ännu större nästa sommar. 

DET BLIR FORMGIVARE AV FRÖKENHej på dig!
Hur mår du? Jag mår bra. 

Det är 1½ månad sen jag skrev mitt senaste inlägg, det har bara lämnat så av en enkel orsak - jag har inte haft lust. Och då ska man väl inte blogga, eller? Nej jag tänkte väl det. Nu har jag däremot lust så jag tänkte berätta lite vad som händer i mitt liv just nu, för de som missat eller inte följer mig redan på Instagram (janina_nylund). 

JAG KOMMER BÖRJA STUDERA FORMGIVNING I HÖST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så.jävla.fantastiskt!!
Jag var på urvalsprov i början av juni och i slutet av månaden fick jag veta att jag kommit in. Allt jobbsök som inte lett nån vart under det gågna året blev plötsligt så solklart, det är väl klart att jag inte fått napp när det var menat att jag skulle börja studera. För det här är precis rätt väg för mig att gå och jag är så jävligt glad att jag får chansen att utbilda mig inom det jag tycker så mycket om, nämligen inredningsdesign. Ååååååh kan fortfarande inte TRO att det är sant. En högskoleutbildning... det hade jag aldrig trott om mig själv. 

Bröllopet närmar sig med stormsteg och nu är det bara lite mer än två månader kvar till dagen. Klänningen är beställd, lite dekoration, klänningar + skor åt barnen, inbjudningskorten... ja det är väl typ allt. Nån dag här ska vi beställa godis (vi ska såklart ha en godisbar). Allt är bara så roligt när vi planerar bröllopet enligt vad vi vill ha och hur vi vill att det ska bli. Inget onödigt eller nåt som inte känns som vi

Apropå bröllopet så firade jag och Daniel tio år som par nu i veckan. Den 07 juli närmare bestämt. Vi hade barnfritt, gick på stan, veckohandlade, kom hem och började se Narcos igen (vi är på andra varvet nu). Åt godis och jordgubbar, åkte ner till stranden och såg på solnedgången. Det var en mysig årsdag, det blir så mysigt när man inte lägger så stor press på att det ska vara ordentligt. Vi är glada bara vi får lite egentid och göra det vi gillar mest - äta gott och mysa. Men tänk att vi varit tillsammans i TIO år nu! Är det inte helt otroligt?! ♥

Det var ungefär det jag hade att säga ikväll. Nu har jag två jobbdagar kvar, sen tar både jag och Daniel semester i fyra veckor. Det ska bli så skönt! Har inga större planer inbokat ännu men faktiskt ser jag mest fram emot att bara vara helt ledig. 


Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production