LINSSOPPA & GLUTENFRI LIMPA

Tidigare i vinter när jag hade problem med magkatarr mådde jag inte bara illa, jag tappade även matlusten totalt. De stunder som jag faktiskt kände mig sugen på mat så fick jag ont i magen och kände mig mätt redan efter några tuggor. Nu är det mycket bättre (tack vare att jag trappat ner antalet jobbtimmar/vecka) och det är bara vissa dagar som jag känner av illamåendet och mättnadskänslan. Något som dock består är att jag i princip slutat äta kyckling och fisk. 

Jag har ju aldrig ätit rött kött men kyckling och fisk har jag ätit. När jag fick magkatarr i höstas var det dock något som jag fick obehag av och jag blev illamående av bara lukten. Nu när jag blivit bättre har jag inte lika stort obehag men jag känner att jag inte har någon anledning att fortsätta äta varken kyckling eller fisk. 

Så man kan säga att jag blivit vegetarian på riktigt nu. Det senaste året har jag faktiskt tänkt tanken fler än en gång, att övergå helt till vegetariskt, men jag har inte orkat ta itu med det. Nu när jag blev sjuk hade jag ju inget annat alternativ än att lära mig nya maträtter som ger mig den näring jag behöver och jag måste säga, för mig känns det mycket mer naturligt att äta t.ex. bönor och linser än kött. 

Idag provade jag en soppa som jag länge tänkt prova på, nämligen linssoppa. Jag var skeptisk till en början och tyckte den verkade lite lam, tänkte att den inte skulle göra mig mätt, men så fel jag hade! En portion gjorde mig mätt och belåten. Den var riktigt god och kommer nog fortsätta tillredas här hemma ofta har jag på känn. Ni hittar receptet HÄR

Till soppan hade jag gjort en glutenfri limpa som jag hittat HÄR. Jag gjorde dock om receptet lite eftersom jag inte hade alla ingredienserna hemma. Lingonsylten bytte jag ut mot rivna morötter, det mörka mjölet bytte jag ut mot hirsmjöl, naturella yoghurten bytte jag ut mot turkisk yoghurt och cashewnötterna bytte jag ut mot paranötter. 

 


Anonym    •  

Kanske fel o skriva här men hur går de med din dotter och hennes exem? Kan ja skicka pm p0 ngt sätt har lite frågor har en bebis som gar jättr mkt exem

Svar: Du kan skicka åt mig på min privata fb :)
JANINA NYLUND

Anonym    •  

Jätteroligt med recept i bloggen! 😀


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production