SMEKMÅNAD I THAILAND?

 

Det roligaste med hela bröllopet kan nog vara att vi får fara iväg på en resa alldeles själva. Vi har velat fram och tillbaks ifall vi ska åka hela familjen till något barnvänligt ställe inte alltför långt borta, men nääe. Vi vill åka ensamma utan barn och bara rå om varandra. Efter tio år är vi banne mig värda det. Barnen kan vi åka med en annan gång. 

Vi har börjat fundera på att åka till någon av Krabi's öar i Thailand. Just nu tänker vi att vi ska åka iväg före nyår och vara borta i tio dagar, det måste nämligen ske när vi, barnen och såklart barnens barnvakt/er (?) är lediga. Det är ju hiskeligt dyrt att åka iväg över nyår men det känns som bästa alternativet. Att fira nyår i Thailand är dessutom en grej som vi länge velat göra. 

Vi har inte varit där förut så nu håller vi på att läsa på om öarna och hotell/bungalows. I Krabi vill vi ha mest lugn och ro, så vi vill inte va mitt i värsta smeten bland alla turister. Vi kommer nämligen spendera något dygn i Bangkok också, så där får vi ju fart och fläkt. Har ni några bra tips om Krabi, vilken ö ni rekommenderar o.s.v. så får ni gärna hojta till! Anonym    •  

Inte krabiområdet utan på andra sidan, koh samui var så sjukt underbart, bästa när vi var där och åkte runt hela Thailand i en månad. Koh phanang (stavning?) var häftigt festställe där vi testade på full moon party (lite väl många som tagit droger dock).
Hela Thailand är ju tyvärr ganska turistigt så det är nog svårt att undvika det, men på krabi-sidan så var koh phi-phi fint men väldigt turistigt.

Anonym    •  

Phiphi island är underbart! 😊

Anonym    •  

Koh Kradan och Koh Rok utanför Koh Lanta är som ett paradis!💙 Koh Lanta är ju ett lugnt ställe!

Anonym    •  

Vi kom nyss hem från krabi, och det stället alla rekommenderade var Koh Lipe, verkligen ett paradis och lugnt. Jag själv gillade koh lanta och koh kradan massor. ☺️

Petra    •  

Om ni vill ha det riktigt, riktigt lugnt ska ni åka till Koh Kradan, Koh Mook eller Koh Ngai (öar i Krabi området). Om ni står ut med lite mera turister så är Si Kao eller Khao Lak bra alternativ. Åk för allt i världen inte till Phuket eller Ao Nang! Hälsar en som besökt dessa ställen :).

Petra    •  

Glömde ännu påpeka att om ni far till Si Kao så slipper ni till Koh Kradan, Koh Mook och Koh Ngai på utflykt så det blir 4 destinationer i ett!

Ida    •  

Vi var i Krabi-området i tre veckor i vintras! Railay, koh lanta, koh jum och Ao Nang. Vill ni ha lugn och ro ska ni inte ta Railay eller Ao Nang, men däremot var Koh Jum och Koh Lanta väldigt relax. Koh Jum är en liten ö som fick elektricitet 2008. Vi var där i fem nätter och gjorde inget annat än att sola, bada, sova. Jag var lite skeptisk till Koh Lanta eftersom man ju hört att det ska vara väldigt turistigt, men jag blev positivt överraskad. Mycket skandinavier men ändå väldigt fint och mysigt! Lite fler möjligheter till utflykter men vill man hålla sig på ett ställe kan man absolut göra det och ändå gå till nya restauranger varje kväll. Kul att ni tänker åka på smekmånad bara ni två! Det förtjänar ni verkligen :)

Rebecka    •  

Jag är på koh lanta just nu och kan verkligen rekommendera det om ni vill ha lugnet själv, är så tyst och skönt här. Stranden är nästan tom men de folk som finns här är från Skandinavien. Är ju dock här ganska sent på säsongen, kanske därför det är folktomt, men jag gillar det. :)

Anonym    •  

Jag har varit och rest runt i thailand i 2 månader och hann se det mesta. Personligen tyckte jag inte om krabi,för mycket longtail båtfärder för att ta sig någonstans och vääääldigt mkt turister, inte så klart vatten osv. Koh lipe är enligt min mening den vackraste ön i Thailand. Kristall turkos vatten och lagom mkt stojj. Om ni vill besöka två ställen rekommenderar jag först koh lanta som e lite större o sen med båt till koh lipe! Kan rekommendera filippinerna också! Otroooooligt vackert med kritvita stränder


Kom ihåg mig?
Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production