120 DAGAR KVAR

Det är mycker trädgårdsfix här hos oss nu. Jag fixar rabatterna, sätter lökar, gör grönsaksland och klipper buskar. Vi har en rolig sommar framför oss, vi har semester samtidigt (jag har fyra veckor, yay!) och det är mycket mer roliga saker som ska fixas här hemma i sommar. Förra sommaren var det lite tråkigare saker som grus, fyllnadsjord, buskupprivning och sockelmålning som vi höll på med. I sommar är det mer finfix, sånt som låter en vara kreativ och sånt som ögat får njutning av. Blommor och detaljer. Så det går mina dagar ut på just nu, när vädret är så fint dessutom så vill man ju bara vistas ute. Och ibland stannar jag upp och fantiserar om den stora festen som väntar oss efter sommaren, nämligen vårt bröllop. 120 dagar kvar är det idag, och jag som sparat i princip allt som berör planering till sommaren (vill alltid dra ut på det roliga) börjar känna att det är på sin tid att börja bestämma och beställa hem sånt som har med dekoration att göra. 

Vi kommer ju inte viga oss i kyrkan, utan istället viger vi oss vid magistraten på bröllopsdagen. Vi kommer göra oss färdiga före, precis som vid ett "vanligt" bröllop, åka till magistraten med våra vittnen, sen åker vi därifrån med skramlande burkar till Domus Bothnica där vi ska ha vår bröllopsfest. Festen är huvudpunkten för oss. Där kommer alla gästerna vänta på oss och när vi anländer skålar vi i champagne och drar igång firandet.

Nu vill jag ha er hjälp! Ni som gift er och har koll, vilka sidor på nätet kan man beställa snygga dekorationer ifrån? Jag vill ha tips om allt, allt från inbjudningskort till vimplar och ballonger. Det finns så många sidor så enklast är det ju när man blir rekommenderad av såna som varit med tidigare och har koll. Tack på förhand. ♥

NÄR YNGSTA FYLLT TRE ÅR

Nämen hej! Här står bloggen och ekar tomt som vanligt. Livet, vet ni. Jag startar datorn så sällan, och gör jag det så är det för att Jolly vill in på Barnkanalens hemsida och spela. Eller för att söka spännande veganska recept. Jag har smått börjat övergå till vegansk mat och är ivrig på att prova nya recept läsa på om näringsinnehåll o.s.v. Jag blev så inspirerad när jag fann Kimberly Snyders podd "Beauty inside out" som jag genast fastnade för. Har beställt tre av hennes böcker nu också som jag ivrigt väntar på. 

Sen så har minstingen hunnit fylla TRE år också! Den 10 maj. Tänk det, vad stor vår baby blivit. Det känns som en milstolpe för mig, för såhär gammal minsting har vi aldrig haft förut. Både Nicolina och Joline hann bli storasystrar innan de fyllde tre och nu är jag ju inte ens gravid (och har verkligen inga planer på det heller) så att kunna säga att yngsta är tre år känns speciellt. Det blir ju enklare när de blir äldre på olika sätt, inte lika mycket man måste hjälpa till med och de blir mer självgående, så det känns helt klart som att vi börjar närma oss en enklare period i våra liv. Det kommer förstås nya bekymmer i varje ålder men ni vet hur jag menar. Plötsligt är de alla så stora så de inte behöver nån förälder hemma jämt, vi kan börja åka och storhandla utan barn, gymma samtidigt, gå på kvällspromenader utan barn... ni fattar. Det är inte länge kvar tills våra liv ser ut så. 

 
Hur går det för Milou då? 
Hon pratar så man förstår rätt bra nu allt vad hon säger. Nappen har hon inte haft nu varken dagtid eller nattetid på över en månad. Hon gör sina behov på samma sätt som resten av familjen, pottan använder hon bara ibland. Hon tvättar händerna och ansiktet själv, borstar tänderna själv (vi går förstås igenom ett varv också). Hon kan vara ute på gården själv med Nicolina och Joline, visar aldrig tecken på att gå bort från gården. Cyklar galet snabbt på sin balanscykel och älskar nedförsbackar då hon kan glida i full fart. Klär på sig själv, även om plaggen ibland blir fel väg. Hon påminner mer om Nicolina till sättet men ändå är hon helt egen. Glad, rolig, energisk, gosig och bestämd. Älskar att vara nära sina systrar och är fortsättningsvis mammig. Men det får hon gärna alltid vara, hon är ju min bebis. ♥

Halvvägs mellan tjugo och trettio. Mor, fru, husägare. Studerar Inredningsdesign vid Yrkeshögskolan Novia, målare (ytbehandlare) sedan tidigare. Dagdrömmare, HSP och introvert. Gillar det spirituella och andliga men är inte religiöst troende. Blir glad av styrketräning och snälla barn. Blev mamma som 17-åring och bloggade tidigare om 'mitt liv som ung mamma'. Nu är jag bara en vanlig mamma och bloggen handlar om ett sådant liv.

Fotograf av header: Ellen Kivistö Production